Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност началника на отдел Пенсии в

...
Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност началника на отдел Пенсии в
Коментари Харесай

Спецсъдът отказа да освободи от длъжност шефа на НОИ-Силистра

Специализираният углавен съд отстрани от служба началника на отдел „ Пенсии " в НОИ-Силистра Стоянка Симеонова, упрекната за присъединяване в проведена незаконна група за правене и потребление на осигурителни документи с погрешно наличие, с което е ощетяван бюджетът на Национален осигурителен институт.
 Пуснаха шефа на НОИ-Силистра под домакински арест  Съдът остави в ареста бащата на певицата Тита, който е упрекнат за източване на НОИ-Силистра
Съдът отхвърли да освободи от служба шефа на НОИ-Силистра Милен Пенчев (баща на певицата Тита) с единствения претекст, че той е под домакински арест и няма по какъв начин да повлияе на следствието или на очевидци по делото.

Според правосъдния състав обвиняването може да внесе ново искане за отстраняването му при възможна смяна в мярката му за неотклонение. Специализираната прокуратура ще внесе митинг против отказа отстраняването на Милен Пенчев от служба, като делото в Апелативния Специализиран углавен съд ще се гледа на 23 април 2019 година от 10 ч.

По отношение на Стоянка Симеонова, която сега е на независимост с определена от Апелативния профилиран углавен съд „ Парична гаранция “ от 7000 лв., съдът реши, че може да попречи на изясняването на обективната истина. Тя има достъп до документите, може да повлияе на свидетели или да извърши закононарушение против правораздаването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР